Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ταξίδι στη Μαδαγασκάρη

Η Μαδαγασκάρη βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό και είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου. Λόγω της απομόνωσής της έχει πλήθος μοναδικών οικοσυστημάτων. Η χώρα ήταν για πολλά χρόνια γαλλική αποικία και απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1960. Ο συνολικός πληθυσμός φτάνει τα 17 εκατομμύρια, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη είναι το Ανταναναρίβο που συγκεντρώνει 4 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι χριστιανικές ιεραποστολές δεν έχουν να παρουσιάσουν σπουδαίο έργο στη Μαδαγασκάρη, καθώς το 52% του πληθυσμού ακολουθεί ένα πλήθος διαφορετικών θρησκευτικών δοξασιών (ανιμιστικού χαρακτήρα). Η γλώσσα που επικρατεί (εκτός από τα γαλλικά) είναι τα μαλαγκάσι, μια μελωδική γλώσσα αυστραλο-ινδονησιακής προέλευσης.

Απέραντη Φύση - Μοναδικά Χρώματα - Γραφικά Χωριά
Η Μαδαγασκάρη είναι ένα εργαστήριο της φύσης. Αποκλείστηκε κάπου στην Περίοδο του διαχωρισμού της Πανγαίας, και η φύση ακολούθησε εντελώς άλλο μονοπάτι από την γειτονική Αφρική. Η περιοχή του ποταμού Τσιριμπιχίνα, το Εθνικό Πάρκο του Ίσαλο, τα ψαροχώρια που συνεχίζουν την ντόπια παράδοση, όπως το Ανακάο, τα Δάση της Αιώνιας Βροχής και χιλιάδες άλλα μαγικά τοπία εξάπτουν - όσο δεν πάει – την φαντασία! Οι τυχεροί και ενθουσιώδεις ταξιδιώτες δεν μπορούν να αλλάξουν την Μαδαγασκάρη με κανέναν άλλον προορισμό. 

Τι Τρώνε στην Μαδαγασκάρη;

Η κουζίνα της Μαδαγασκάρης είναι εκπληκτικά πλούσια. Δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη ταξιδιωτική ανάπτυξη τα τελευταία ειδικά χρόνια, αλλά και λόγω της συνάφειας με την Γαλλία για πολλά χρόνια, δεν πρέπει κάποιος να φανταστεί ότι θα τρώει ωμό ψάρι σε φύλλα μπανάνας, αν και μπορεί να το κάνει και αυτό. Η γαλλική φινέτσα έχει έρθει να συνδυαστεί με τα ντόπια υλικά και σε πολλά μέρη, όπως στο το Ifaty, το Andavadoaka, το Nosy Comba, το Marozevo θα συναντήσει κάποιος εκτός από ντόπιες λιχουδιές με ψάρι, που προσφέρονται και ως street food, εκπληκτικά ρεστοράν, όπως το La papillon στην Hell Ville, όπου η ιεροτελεστία της γαρίδας με αβοκάντο μπορεί να συναρπάσει και τον πιο απαιτητικό και εκλεπτυσμένο ουρανίσκο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου