Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Εξωτική Κούβα


ΚΟΥΒΑ


Η Δημοκρατία της Κούβας (ισπανικά: Cuba ή República de Cuba), είναι νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής που αποτελείται από το ομώνυμο νησί (το μεγαλύτερο στις Μεγάλες Αντίλλες), την Ίσλα δε λα Χουβεντούδ, καθώς και μικρότερα νησιά. Βρίσκεται στη βόρεια Καραϊβική, ανάμεσα στην Καραϊβική Θάλασσα, τον Κόλπο του Μεξικού και τον Ατλαντικό ωκεανό. Η Κούβα βρίσκεται νότια των ΗΠΑ και των νήσων Μπαχάμες, δυτικά των Τερκς και Κέικος και της Αϊτής και ανατολικά του Μεξικού. Οι Κέιμαν Νήσοι και η Τζαμάικα βρίσκονται νότια της Κούβας.
Η Κούβα είναι η πολυπληθέστερη χώρα στην Καραϊβική. Ο πολιτισμός και τα έθιμά της αντλούνται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων της περιόδου της ισπανικής αποικιοκρατίας, της μεταφοράς σκλάβων από την Αφρική και, σε μικρότερο βαθμό, της γειτνίασης με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το νησί έχει τροπικό κλίμα το οποίο μετριάζεται από τη θάλασσα που το περιβάλλει. Τα θερμά ρεύματα της θάλασσας της Καραϊβικής και η θέση της Κούβας ανάμεσα σε μεγάλα θαλάσσια σώματα προκαλούν συχνά καταιγίδες.


   14 πράγματα που πρέπει να κανείς αν επισκεφτείς την Κούβα





  • Να περιπλανηθείς στην παλιά Αβάνα.Σίγουρα υπάρχουν πολλές πλευρές της Κουβανικής πρωτεύουσας για να δεις, είναι όμως η παλιά Αβάνα, που ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco που θα σου πάρει τα μυαλά, με τα υπέροχα κτήρια της. Εδώ θα αφιερώσεις τον περισσότερο χρόνο 


  • Κάνε μια βόλτα κατά μήκος του λιμανιού της Αβάνας.Η Malecón – η μεγάλη προκυμαία για ατελείωτους περιπάτους στο λιμάνι της Αβάνας – κατασκευάστηκε για να προστατεύει την πόλη από το νερό. Από εδώ μπορείς αν δεις το Castillo de los Reyes Magos Tres del Morro, του 17ου αιώνα. Το γειτονικό κάστρο, το Fortaleza de San Carlos de la Cabaña, του 18ου αιώνα, είναι το μεγαλύτερο φρούριο της Λατινικής Αμερικής.

  • Πιες ένα μοχίτο στο μέρος όπου το επινόησαν.Το Bodeguita del Medio είναι ένα από τα πιο γνωστά μέρη για να πιεις το ποτό σου, εν μέρει λόγω των διάσημων πελατών του – ο Σαλβαντόρ Αλιέντε, ο Πάμπλο Νερούδα και ο Έρνεστ Χέμινγουει ήταν ανάμεσα τους – αλλά και γιατί εκεί φτιάχτηκε το διάσημο μοχίτο. 

  • Κάπνισε ένα κουβανέζικο πούρο.Το θρυλικό κουβανέζικο πούρο θα γίνει πλέον πιο προσιτό σε όλο τον πλανήτη, με τις νέες πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις. Ακόμα και οι μη καπνιστές μπορεί να μπουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν μια τζούρα, πριν αρχίσει η πορεία των εξαγωγών. Τον Φεβρουάριο στην Αβάνα πραγματοποιείται το ετήσιο φεστιβάλ πούρου.



  • Η υπέροχη ενδοχώρα με τις φυτείες καπνού στο Viñales.Και μετά το πούρο, καλό είναι να δεις πού καλλιεργείται ο καπνός. Νοίκιασε ένα αυτοκίνητο και κατευθύνσου στα δυτικά στην κοιλάδα Viñales, την πιο όμορφη γωνιά της Κούβας, όπου εντυπωσιακά ασβεστολιθικά βραχώματα περιβάλλουν τις καλλιέργειες – ο προορισμός προτείνεται για τον χειμώνα.

  • Επισκέψου την ετοιμόρροπη αποικιακή πόλη του Τρινιντάτ.Παλιά σπίτια γεμάτα με τις καλύτερες πορσελάνες και κρύσταλλα, που αγοράστηκαν από τα τεράστια κέρδη που έφερναν η ζάχαρη και οι σκλάβοι, με τοιχογραφίες και περίτεχνες προσόψεις που καταρρέουν στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια, είναι όσα θα δεις στην πόλη που επίσης ανήκει στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

  • Κάνε μια βόλτα στο Santiago de Cuba.Η αποπνικτική πρώην πρωτεύουσα είναι γνωστή για τη μουσικότητα και το χαλαρό πνεύμα της.

  • Ή στην Baracoa, την αποικιακή εναλλακτική.Η πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, η Μπαρακόα είναι το μέρος που πρωτοήρθε το 1492 ο Χριστόφορος Κολόμβος. Στο βορειοανατολικό κομμάτι της Κούβας, με λιθόστρωτα δρομάκια, μονώροφα κτίρια, φάνκι μουσικές, ντόπιους που δημιουργούν φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα, υπέροχες απομονωμένες παραλίες και ένα παρθένο τροπικό δάσος.

  • Να δεις την κληρονομιά του Τσε.Ο καλύτερος τρόπος να νιώσεις την αίσθηση της επανάστασης που διαπερνά το νησί, είναι να δεις το μαυσωλείο του Τσε Γκεβάρα στην Σάντα Κλάρα.

  • Να κάνεις ένα ταξίδι με μοτοσικλέτες με τον Γκεβάρα.Μιλώντας για τον Γκεβάρα, εννοούμε τον μικρότερο γιο του Τσε, ο οποίος παρουσιάζοντας επιχειρηματικό πνεύμα, οργανώνει μοτοσικλετικές περιηγήσεις. Η La Poderosa Tours του Γκεβάρα (lapoderosatours.com) οργανώνει ταξίδια για μοτοσικλετιστές που θέλουν να διατρέξουν την Κούβα πάνω σε μια Harley-Davidson.
  • Μείνε σε ένα κουβανέζικο σπίτι.Στη σύγχρονη Κούβα, μπορείς να μείνεις σε ένα κουβανέζικο σπίτι, για να νιώσεις την απόλυτη – και πιο οικονομική – ταξιδιωτική εμπειρία, τρώγοντας ταυτόχρονα σε ιδιωτικές κατοικίες, που ονομάζονται παλαδάρες.

  • Βόλτα στο Varadero.Το Varadero είναι το πιο σημαντικό θέρετρο της Κούβας, με την καλύτερη πρόσβαση και τις καλύτερες παραλίες, με μαλακή λευκή άμμο και ρηχά, πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά.

  • Κάνε μια κατάδυση.Με τα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής να αγκαλιάζουν το νησί, είναι δύσκολο να αντισταθείς σε μια κατάδυση. Δοκίμασε να κάνεις σνόρκελινγκ στο Playa Giron – γνωστό και ως Κόλπο των χοίρων – ή στη Maria La Gorda που προσφέρεται εξίσου για να απολαύσεις τον υποθαλάσσιο πλούτο της Κούβας.

  • Κάνε μια επίσκεψη στο San Miguel de los Baños.Υπήρξε ένα χωριό που άκμασε χάρη στα ιαματικά του νερά. Τώρα το περιγράφουν ως «πόλη φάντασμα» που αξίζει να περπατήσεις ωστόσο για αν θαυμάσεις το ξεθωριασμένο, κατεστραμμένο μεγαλείο του παρελθόντος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου