Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ταξίδι στο Λονδίνο

BIG BEN
1.Μπιγκ Μπεν είναι το ψευδώνυμο για τη μεγάλη καμπάνα και το ρολόι στο βόρειο άκρο των ανακτόρων του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο, και έχει χρησιμοποιηθεί ευρύτερα ώστε να παραπέμπει γενικά στο ρολόι ή τον πύργο του ρολογιού. Είναι το μεγαλύτερο τεσσάρων όψεων ρολόι με καμπάνες και ο πύργος του ρολογιού είναι ο τρίτος ψηλότερος στον κόσμο.




2. TOWER BRIGDE

 Στην περίφηµη Tower Bridge µη βρεθείτε µόνο για να φωτογραφηθείτε. Θαυµάστε τις εκθέσεις που διοργανώνονται στους χώρους της και εν συνεχεία γευµατίστε σε κάποιο από τα εστιατόρια που προσφέρουν και εκπληκτική θέα τόσο στο Λονδίνο όσο και στον Τάµεση.




3. LONDON EYE

Για να απολαύσετε το Λονδίνο αφ' υψηλού ο προορισµός σας είναι ένας: The London Eye. Ο ψηλότερος τροχός του κόσµου βρίσκεται δίπλα στο Κοινοβούλιο και σας προσφέρει 30' «πτήση» πάνω από τη βρετανική πρωτεύουσα µέσα στις 32 κάψουλές του.
 






4.BUCKINGHAM
 Tο Ανάκτορο του Βuckingham. Μπορεί να µην έχετε τη δυνατότητα να µπείτε στη βασιλική κατοικία της χώρας, ωστόσο το θέαµα µε την αλλαγή της φρουράς έξω από αυτή είναι άκρως εντυπωσιακό (τουλάχιστον για τους «πρωτάρηδες» τουρίστες).





5.HYDE PARK

Το Hyde Park, στην καρδιά της πόλης, αποτελεί πραγµατική όαση για ντόπιους και επισκέπτες, µε περισσότερα από 4.000 δέντρα, χώρο για ιππασία, µια λίµνη και ένα λιβάδι.




6.LITTE VENICE

Η Little Venice (Μικρή Βενετία) είναι µια γειτονιά που δεν περιµένετε στο Λονδίνο, µιας και συνθέτει ένα σκηνικό που θα σας µεταφέρει στην οµώνυµη ιταλική πόλη. Αποτελεί τµήµα του Grand Union Canal και βρίσκεται κοντά στο προάστιο Maida Vale. Κατά µήκος του καναλιού θα βρείτε pubs για φαγητό ή καφέ.




7. NATURAL MUSEUM 

Tο Natural History Museum, από τα πιο δηµοφιλή του Λονδίνου, σίγουρα θα το κάνετε. Από τα αδιαµφισβήτητα highlights του η συλλογή δεινοσαύρων.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου