Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Η γαλάζια λίμνη του παραδείσου


BLUE LAGOON

ICELAND



Είναι σπουδαίο προνόμιο να απολαμβάνεις ένα ζεστό και χαλαρωτικό μπάνιο περιτριγυρισμένος από χιονισμένες βουνοκορφές!Στην παγωμένη αλλά και ηφαιστειογενή Ισλανδία, η Γαλάζια Λίμνη είναι σαν ένας επίγειος παράδεισος.






 Πήρε το όνομά της από το εντυπωσιακό μπλε χρώμα του νερού της και τροφοδοτείται από την απορροή νερού από κοντινό γεωθερμικό σταθμό, ενώ τα νερά της έχουν ιαματικές ιδιότητες.Τα ζεστά νερά είναι μέρος ενός σχηματισμού λάβας και ο μέσος όρος θερμοκρασίας τους είναι 37-39 βαθμούς Κελσίου.




 Το Blue Lagoon είναι μια μοναδική, φυσική εξωτερική πισίνα. Κανονικά το νερό της πηγής θα ήταν λευκό σαν γάλα, ωστόσο το μπλε χρώμα του προκύπτει από τις υψηλές συγκεντρώσεις του οξειδίου του πυριτίου, των φυκιών και των ορυκτών που βρίσκονται μέσα σε αυτό.




   Γύρω από τη λίμνη έχουν δημιουργηθεί εγκαταστάσεις για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των επισκεπτών που ολοένα και αυξάνονται.Είναι το μόνο σημείο στον κόσμο όπου μια βαθιά κορυφογραμμή φτάνει στην ακτογραμμή. Αυτό το θέρετρο προσφέρει γεωθερμικό χαμάμ, σάουνα, καταρράκτη, χώρους χαλάρωσης & μασάζ και άλλες εγκαταστάσεις, όπως bar. 
Το National Geographic αποκαλεί το Blue Lagoon ως ένα από τα 25 θαύματα του κόσμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου