Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Τα πάντα για την Ρώμη

Γενικά για την Ρώμη

Η Ρώμη  είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας. Είναι ο πολυπληθέστερος δήμος της Ιταλίας με 2.705.603 κατοίκους (2006). Η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή έχει πληθυσμό περίπου 3.700.000 κατοίκους καθιστώντας την τον μεγαλύτερο δήμο της Ιταλίας.

Η Ρώμη είναι μια πόλη με σπουδαία ιστορία και αξιοσημείωτη προσφορά στην επιστήμη, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Γι' αυτό το λόγο, καθώς και για τα πολυάριθμα μνημεία της, της έχει αποδοθεί η προσωνυμία «η αιώνια πόλη». Το ιστορικό της κέντρο έχει καταχωρηθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1980.


Γεωγραφική Θέση

Η Ρώμη βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία, στην περιφέρεια Λάτιο, και διατρέχεται από τον ποταμό Τίβερη. Η ιστορική πόλη είναι κτισμένη ανατολικά του ποταμού πάνω σε επτά λόφους. Το κέντρο απέχει περίπου 24 χιλιόμετρα από τη θάλασσα.


Ιστορία

  • Σύμφωνα με το θρύλο, η Ρώμη ιδρύθηκε το 753 π.Χ. από το Ρωμύλο και το Ρέμο, δίδυμα αδέρφια, απογόνους του Τρώα πρίγκιπα Αινεία που ανατράφηκαν από μια λύκαινα. Η παράδοση θέλει την ίδρυση της Ρώμης να λαμβάνει χώρα στις 21 Απριλίου 753 π.Χ.
  • Ωστόσο ο Ρωμύλος θανάτωσε τον αδερφό του, Ρέμο, έπειτα από σφοδρή διαφωνία. Κατά μία εκδοχή για το ποιος θα κυβερνήσει τη νέα πόλη, κατά μία άλλη για το ποιος θα χαρίσει το όνομά του στην πόλη. Από τον Ρωμύλο τελικά πήρε το όνομά της η Ρώμη

Τα 5 Βασικά Αξιοθέατα της Ρώμης.


Κολοσσαίο


Κολοσσαίο, ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.Αν και η μεγάλη δομή του έχει περιέλθει σε ερείπια στις μέρες μας, ακόμα αποτελεί ένα επιβλητικό και πανέμορφο  μνημείο που στολίζει τη πόλη της Ρώμης.Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν ως αρένα για τους μονομάχους με σκοπό τη ψυχαγωγία του κόσμου και των αυτοκρατόρων.Στη ξενάγηση θα δείτε το κάτω μέρος, τα καθίσματα,την οβάλ αρένα και πολλά άλλα.

Βατικανό


Το Βατικανό θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία που θα πρέπει να επισκεφτείτε.Παρόλο που είναι η μικρότερη χώρα στο κόσμο εκεί βρίσκονται μνημεία μεγάλου ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Η πλατεία του Αγίου Πέτρου με τη μεγαλύτερη εκκλησία στο κόσμο,τον οβελίσκο και τα δεκάδες μουσεία και βιβλιοθήκες θα σας περιμένουν να τα απολαύσετε.

Μαυσωλείο του Αδριανού


Πρόκειται για ένα μεγάλο και επιβλητικό κάστρο το οποίο χτίστηκε στα μέσα του 2ου αιώνα, έχει κυκλική δομή και περιβάλλεται από μεγάλα τείχη και τέσσερις πύργους που είναι χτισμένοι σε κάθε γωνιά.Η βόλτα σας στο Μαυσωλείο του Αδριανού καθώς και στη γέφυρα που τη στολίζουν υπέροχα αγάλματα θα σας δώσουν την ευκαιρία για ένα ρομαντικό περίπατο με υπέροχη θέα.

Πάνθεον


Το Πάνθεον είναι ένας ναός αφιερωμένος στους θεούς του Ολύμπου, χτισμένος πάνω από 1800 χρόνια και αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της μεγάλης ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης σε πολύ κοντινή απόσταση από τη διάσημη πλατεία Ναβόνε (Piazza Navone).


Trasvete


Είναι ένα από τα παλαιότερα προάστια σε όλη τη Ρώμη. Τα στενά γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια που είναι γεμάτα με δεκάδες μπαρ καφέ, οι ιστορικές προσόψεις των κτιρίων,οι όμορφες πλατείες που προσφέρονται για να θαυμάσει κανείς την υπέροχη θέα είναι ικανά να σε αιχμαλωτίσουν με την ομορφιά τους και να σε ταξιδέψουν πίσω στους αιώνες.Η πλατεία της Σάντα Μαρία(Piazza Santa Maria)είναι το μέρος που θα πρέπει να βρίσκεται υψηλά στην αντζέτα σας καθώς εκεί βρίσκεται η ψηλή εκκλησία που οι κορυφές της αγγίζουν τον ουρανό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου